Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Project Wildeman won in 2009 de Jur Naessens Muziekprijs voor meest innovatieve nieuwe muziekact. Daarna volgden een eigen locatietheatervoorstelling onder regie van Boukje Schweigman, een reprise daarvan in theaters en op poppodia (eindregie: Titus Tiel Groenstege en Ria Marks) en de coproductie Salomé met het Noord Nederlands Toneel waarmee ze o.a. op Oerol te zien waren. In 2013 speelde Project Wildeman hun voorstelling WIJ op Oerol, Over het IJ Festival en op het Neukölnner Oper Festival in Berlijn. In 2014 volgde de coproductie Woyzeck, een waanopera met Silbersee waarmee ze op de Karavaan, Oerol en Over het IJ Festival te zien waren.

In 2017 gaat de nieuwste voorstelling Happiness Unlimited in Neuköllner Oper te Berlijn in première. In Nederland is het stuk te zien tijdens Karavaan en Over Het IJ Festival.

“Virtuoos zijn ze met hun versterkte stemmen. Al grommend en klanken uitstotend maken ze bezwerende en oorverdovende geluidscollages.” De Volkskrant over WIJ op Oerol.

VPRO 3VOOR12 schreef: “Project Wildeman slaat alle vooroordelen over muziek en poëzie aan stukken met een muzikale kracht die zorgt dat de woorden onder je huid kruipen.”

FRET Muziekmagazine schreef:  ..een soort Jiskefet/De Kift op acid”… “Meeslepend absurdisme in een nieuwe vorm van theatrale poëzie, gaat dat zien!”

De Wildemannen:

Milan_Wildeman_kleiner Maarten_Wildeman_kleiner Sven_Wildeman_kleiner Robin_Wildeman_kleiner